Cum să faci Apă Micelară | DIY Micellar Water
Blog

Cum să faci Apă Micelară | DIY Micellar Water

Îți place să folosești apă micelară și ți-ar plăcea să știi cum să o faci în confortul casei tale, simplu și rapid? Citește mai departe pentru a afla cum să faci apă micelară, o rețetă ușor de făcut, cu puține ingrediente dar foarte eficientă.

Cum functioneaza Apa Micelara?

Există o mulțime de jargoane tehnice când vine vorba de apele micelare, dar acestea sunt, în esență, doar agenți tensioactivi diluați în apă cu adăugarea unor elemente hidratante. Apa micelară funcționează prin descompunerea uleiului, murdăriei, machiajului, și a eventualelor reziduri, neutralizându-le cu apa.

Pe lângă abilitățile lor de curățare, apele micelare au și un efect de tonifiere asupra pielii, lăsând-o moale, hidratată.

Acest lucru este în contrast puternic cu unele demachiante tradiționale care agită adesea pielea după ce îndepărtează machiajul. Apele micelare sunt suficient de blânde pentru a rămâne pe piele (chiar și așa, recomand întotdeauna clătirea tenului)!

Din aceste motive, apele micelare au devenit preferate printre purtătorii de machiaj și pasionații de îngrijire generală a pielii ca o modalitate blândă și eficientă de curățare și tonifiere a pielii.

Vezi Cum sa faci Apa Micelara

TIPS!

Vei găsi o mulțime de ingrediente de înaltă calitate pentru proiectele tale DIY la ObioVegis, Elemental, ViataverdeviuDriedfruits. Îmi place faptul că multe dintre ingredientele lor sunt organice și se vând în diverse cantități, pentru necesității fiecăruia. ​

Cum să faci Apă Micelară | DIY Micellar Water

Tenside naturale pentru ape micelare

Cocamidopropyl Betaine

Aceasta este o alegere excelentă pentru agentul de curățare din apele micelare, deoarece este o tensidă foarte blândă care nu irită pielea sau membrana mucoasă. Funcționează bine ca demachiant, în ciuda faptului că este puternic diluat în această formulă și are un aspect ușor și clar, care imită textura apei.

Deoarece este parțial derivat din nuci de cocos, Cocamidopropyl betaina este adesea folosită într-o varietate de produse „naturale”, dar este de fapt considerată „semi-sintetică”. O parte a moleculei sale este derivată dintr-un compus sintetic 3-(dimetilamino) propilamină.

Dacă nu găsești tensidă de cocos lichidă, poți să o prepari folosind tensida pudră astfel:

Vei folosi o parte tensidă de cocos pudră la 2 părți de apă plată sau distilată. Într-un recipient pune pudra peste care toarnă apa călduță. Amestecă puțin, lent, apoi lasă în repaos pănă la completa dizolvare a pudrei. Folosește apoi pentru consercarea soluției, 0,6% extract din sâmburi de Grapefruit.

Coco-Betaine

Coco-Betaine este un surfactant natural, adesea confundat cu Cocamidopropyl Betaine. În timp ce ambele sunt derivate din nuci de cocos, coco-betaina este de fapt un surfactant natural, în timp ce Cocamidopropyl betaina este considerată „semi-sintetică” . Cele două nu ar trebui folosite în mod interschimbabil, deoarece, în timp ce coco-betaine este un surfactant natural, este, de asemenea, mai iritant pentru piele și nu este utilizat în demachiante blânde sau produse pentru bebeluși. Cu toate acestea, dacă vrei să faci o apă micelară complet naturală, poți încerca să folosești coco-betaina.

Decyl Glucoside sau Coco Glucoside

Tenside naturale de bază, atât coco glucoside cât și decil glucoside vor funcționa bine în formulele micelare datorită abilităților lor blânde, dar eficiente de curățare. Spre deosebire de Cocamidopropyl betaine, acestea au o textură mai groasă, mai vâscoasă, care poate fi ușor vizibilă în formula micelară finală, dar nu va afecta aplicarea acesteia. Merită remarcat faptul că au și un miros distinctiv care este greu de mascat cu ape florale, așa că, dacă preferi o formulă micelară inodoră, îți recomand să utilizexi o tensidă alternativă.

Sunt agenți tensioactivi neionici și, prin urmare, au un pH ridicat care va trebui ajustat între 5,0 și 5,5 pentru a reduce iritația pentru pielea extrem de uscată sau sensibilă.

Te rog să reții că pielea ta poate experimenta sensibilitate la orice ingredient, chiar dacă este considerat blând, este întotdeauna recomandat să faci mai întâi un test pe piele înainte de a aplica produse cosmetice noi.

*Acest articol conține link-uri de afiliere, așa că este posibil să câștigăm un mic comision atunci când faci o achiziție prin link-uri de pe site-ul nostru, fără costuri suplimentare pentru tine.

Ingrediente necesare pentru a face Apa Micelara (100 g)

Faza A

  • 91,9 g apă distilată sau hidrolat (îl găsești aici)
  • 5 g glicerină vegetală (o găsești aici)

Faza B

  • 2,5 g tensidă de cocos lichidă (o găsești aici)

Faza C

  • 0,6 g extract de sâmburi de Grapefruit (îl găsești aici)

Descarca gratuit reteta de Apa Micelara

Cum sa faci Apa Micelara

Pasul #1: Într-un pahar Berzelius adaugă pe rând ingredientele fazei A și amestecă foarte bine.

Cum să faci Apă Micelară | DIY Micellar Water
Cum să faci Apă Micelară | DIY Micellar Water
Cum să faci Apă Micelară | DIY Micellar Water

Pasul #2: Peste ingredientele din faza A, adaugă tensida de cocos lichidă și amestecă bine.

Cum să faci Apă Micelară | DIY Micellar Water
Cum să faci Apă Micelară | DIY Micellar Water
Cum să faci Apă Micelară | DIY Micellar Water

Pasul #3: Pentru a conserva produsul pentru cel mult 3 luni de zile, adaugă extract de sămburi de Grapefruit. Măsoară pH-ul produsului și ajustează-l dacă este nevoie. Am scris un articol aici despre ajustarea pH-ului. Acesta trebuie să fie cuprins între ~5 – 5.5.(vezi aici cum să măsori pH-ul unui produs în gel de la minutul 10:41). Ambalează apa micelară într-un recipient curat, şi păstreaz-o într-un loc răcoros.

Cum să faci Apă Micelară | DIY Micellar Water
Cum să faci Apă Micelară | DIY Micellar Water

Nu uita să împărtășești cu noi pe Instagram apa ta micelară, folosind hashtagul #consciousbeautyro. Ne place să vedem toate creațiile tale!

Note si sfaturi privind reteta​

Impresii despre Apa Micelara

Apa micelară funcționează excelent ca și demachiant, îndepărtează perfect rimelul, fondul de ten, fardul de pleoape. Lasă tenul catifelat, nu-l usucă. Poți alege să faci un cleanser purifiant pentru ten mixt / gras sau un gel de curățare pentru ten uscat.

Aplică pe o dischetă demachiantă apă micelară și începe să îndepărtezi machiajul de pe ochi, față și decolteu. La final, clătește bine tenul cu apă călduță din abundență.

Mai multe retete cu ingrediente naturale de încercat

Nu este nimic mai satisfăcător decât să prepari produse din ingrediente naturale și astfel să-ți respecți trupul și mediul înconjurător.

Pentru idei de rețete sănătoase, aruncați un ochi la câteva dintre preferatele noastre:

Spor la cosmeticit!

Cu mult drag,

Ioana

Conscious Beauty

Avertisment!

Proprietățile, indicațiile și modul de utilizare a remediilor oferite de Conscious Beauty sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător/furnizor a produselor recomandate. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

Haide sa ne conectam pe retelele de socializare!

Afla ultimele noutati de la Conscious Beauty

Abonează-te la newsletter-ul nostru.

Newsletter

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *